Blog Etiketleri
Siyez Unu Nedir?
Siyez buğdayı buğdayın ataları atası olarak adlandırılır. Siyez unu ise taş değirmenlerde öğütülerek elde edilir.
Siyez Unu ile Yapılan Ekmekler
Siyez unu ile yapılan ekmekler beyaz unlu yapılanlara oranla kişiyi daha fazla tutmaktadır.
Siyez Bulguru Nedir?
Buğdayın atası olarak da adlandırılan siyez bulguru aynı zamanda halk arasında kalbuca olarak da bilinen tam tahıl grubu içinde yer alır.
Formunu Korumak İsteyenlere Siyez Un
Taş değirmenlerde öğütülerek elde edilen siyez unu yüksek besin değerlerine sahip bir gıdadır.
Buğdayın Uzun ve Doğal İşlemi Siyez Unu
İnsanlığın binlerce yıl önce evcilleştirip yemek yaşamına dâhil ettiği siyez buğdayı son zamanlarda tekrar besin listelerine giriş yapmıştır.
Buğdayın Atası Siyez Bulguru
Sağlıklı beslenmeyi yaşamlarının bir parçası haline getirenlerin vazgeçemediği siyez bulguru buğdayın atası olarak bilinir.
Siyez Ekmeği Evde Nasıl Yapılır?
Türkiye’deki pazarın ihtiyaçlarını Karşıyayan DOLA GIDA Türkiye’nin en büyük Siyez Unu Üreticilerindendir. Siyez Ekmeği Faydaları Nelerdir?
Siyez Unlu Ekmek Tarifi
Kastamonu Yöresinin Vazgeçilmezi Kastamonu Siyez Unun'dan yapılmış Siyez Ekmeği Tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Siyez Bulguru Pilavı Nasıl Yapılır?
Siyez Bulguru ile Nefis Siyez bulgurundan yapılmış pilav tarifi