Siyez Bulguru Pilavı Nasıl Yapılır?
09-10-2020
00:07
Siyez Bulguru Pilavı Tarifi
Siyez Bulguru Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı siyez bulguru(https://www.dolagida.com.tr/urun/natural-siyez-bulguru-750-gr)
- 2 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 su bardağıdomates suyu
- 1 su bardağı su ,1/2 çay kaşığı tuz
Siyez Bulguru Yapılış
- Siyez bulgurunu bir tencereye alın, üzerine iki su bardağı kaynar su ekleyin ve 15 dakika beklettikten sonra suyunu süzün.
- Pilavı pişireceğiniz tencereye zeytinyağı, toz zerdeçal ve kırmızı biberi koyun, orta ateşte yağı kızdırın. Doğranmış sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun.
- Süzülmüş bulguru tencereye alın, 1-2 dakika kadar aralarda karıştırarak kavurun.
- Tencereye domates suyu akıtın. Pilavın tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika civarında pişirin.
- Pilav suyunu çektikten sonra ocağı kapatın ve en az 15 dakika bekledikten sonra servis yapın.