Kategoriler

Formunu Korumak İsteyenlere Siyez Un

05-11-2020 23:57
Formunu Korumak İsteyenlere Siyez Un

Formunu Korumak İsteyenler buraya!  Siyez Ununu tercih ettiniz mi?

Buğdayların atasıolarak bilinen siyez buğdayından üretilen siyez unu sağlıklı beslenen ve formlarını korumak isteyenlerin en çok tercih ettiği besin olarak karşımıza çıkıyor. Taş değirmenlerde öğütülerek elde edilen siyez unu yüksek besin değerlerine sahip bir gıdadır. Üstelik buğdayın atasının atası olarak da adlandırılır genetiği değiştirilmeden formunu koruyarak günümüze kadar gelen siyez buğdayından elde edilen siyez ununun organik olması ile de sağlıklı beslenme programlarında da kendisine yer bulmaya devam ediyor. Ülkemizde kısıtlı olarak birkaç bölgede yetiştirilebilen tahıl aynı zamanda yüksek besin değerleri de içeriyor. İşlenmesi zor bir buğday çeşidi olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Siyez Ununun Özellikleri

Siyez buğdayı diğer buğday çeşitlerine göre daha yüksek oranda sarı lutein ve yüksek yağ içeriğine sahip olduğunu gösteren çalışmalar bulunuyor. Siyez unu ayrıca hücre yenilemesinde önemli bir rol oynuyor. İçeriğinde bulunan yüksek protein ve diğer vitaminler yüksek besin değerine sahip olmasını sağlar. Bunun yanı sıra düşük glisemik indekse sahiptir ve fenolikler, tokoferoller ve karotenoidler açısından da diğer çeşitlere göre daha zengin bir yapıda olduğu da bilinmektedir.

Siyez Ununun Yararları

Siyez ununun faydalarına geçmeden önce siyez ununu mutfakta nasıl kullanılacağını merak edenler için hemen belirtelim hamur işleri, pilavlar gibiyemeklerde rahatlıkla kullanılabilir. Siyez unuyararlarına bakıldığında ilk sırayı anne sütünü artırması alır. Bunun yanında göz sağlığını destekler. Alerjenleri sınırlandırır. Kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Gluten değerleri düşük olmasına rağmen hala çölyak hastalarının kullanımına uygun olmadığını belirtmekte yarar var. Bunun yanı sıra glisemik endeksinin düşük olması diyabet hastalığının başlamasını geciktirmeye yardımcı olur. Siyez ununun içeriğinde bulunan A,B,E vitaminlerinin yanı sıra folik asitte bulunur. Selenyum, magnezyum, fosfor, gibi çeşitli minerallerinin yanında lif açısından da son derece zengindir. Sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlayarak kolon kanserine karşı koruma sağlar. Klon kanserine neden olan faktörleri azaltmakta etkilidir. Radyasyona karşı dayanıklıdır. Radyasyon emilimi yoktur. Doymamış yağ içeriği yüksek olduğundan kalp sağlığını da korur.

Bu kadar faydalıbir besini beslenme programına alarak hem yeni tatları deneyimleyebilirhem de sağlıklı beslenebilirsiniz.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.