Kategoriler

Buğdayın Uzun ve Doğal İşlemi Siyez Unu

05-11-2020 23:53
Buğdayın Uzun ve Doğal İşlemi Siyez Unu

Buğdayın En Doğalı Siyez Unu

İnsanlığın binlerce yıl önce evcilleştirip yemek yaşamına dâhil ettiği siyez buğdayı son zamanlarda tekrar besin listelerine giriş yapmıştır. Siyez unu ise buğdayın uzun ve doğal işlemlerden geçtikten sonra tüketime sunulmaktadır. Bu gıdanın popüler olmasının en büyük sebeplerinden birisi ülkemizde ve dünyada artan obeziteye karşı yeni çözümler arayışıdır. Tam buğday ununun artan tüketim talebine göre şekillenmesi üreticilere kar ve tüketicilere uygun fiyatlı bir imkan sunsa da sonrasında vücutta yarattığı kötü etkiler sağlığımıza zarar vermektedir. Amerika’nın 55 kilogram buğday unu tükettiğini düşünürsek bu obeziteyi besleyen artıran ana faktörlerden birisi de buğday unudur. Keza mutfağında birçok unlu mamule yer veren ülkemizde de buğday unu obeziteye yol açmaktadır. Bu nedenle sağlıklı ve genetiği ile oynanmamış siyez unu ikame olarak tavsiye edilmektedir.

Siyez Unu Kalori ve Besin Değerleri

Siyez unu sanayi tipi buğday unundan farklı ve zengin bir değere sahiptir. Besleyici özelliği sayesinde daha miktar ile daha fazla doyuma ulaşılmasına yardımcı olur. 100 gram siyez unu 333 kalori içermektedir. Bu özelliği ile buğday unundan daha az kaloriye sahiptir. Yine toplam yağ oranı 1.67 gram civarındadır. Yaklaşık 67 gram karbonhidrat içermektedir. Doymuş yağ içermeyen gıdada protein 100 gramda 14 gram seviyesindedir. Bu da hayvansal protein tüketimi yapamayan gut hastalarına önemli bir ikame kaynağı oluşturmaktadır. Demir, tiamin, ve yüksek antioksidan kaynağıdır. Yeni nesil beslenme programlarında bu özellikleri ile yer almaktadır. Sporcu beslenmesine önem veren birçok spor kulübü de diyetlerinde kullanmaktadır.

Siyez Unu Üretimi ve Satışı Dolagida Türkiye'nin En Büyük Siyez Üreticilerinden Biridir.

Siyez unu siyez buğdayının birçok aşamadan geçmesi ile üretilmektedir. Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Fas ve Balkan ülkelerinde de yetiştirilen buğdayın üretim aşaması oldukça zahmetlidir. Belirli mevsimlerde üretim yapılmaktadır. Genel olarak üretim kapasitesi azdır. Buğdaya fazladan gübre verilmez. Fazla gübre yana yatmasına neden olmakta ve dane verimini düşürmektedir. Siyezin otokontrolü sayesinde üretim doğaldır. Hasat zamanı belli başlı fabrikalara satışı gerçekleşir bu fabrikalarda el değmeden ve katkı kullanılmadan tamamen doğal bir şekilde tüketiciye sunulur. Aile işletmesinde ya da kendi tüketimi için üreten birçok çiftçi mevcuttur. Ayrıca yem olarak kullanıldığı dönemde verimin arttığı da gözlemlenmiştir. Satışı perakende olarak internet sitelerinde, büyük marketlerde, doğal ürün konsepti sunan mağazalar aracılığıyla yapılmaktadır. Son zamanlarda ise tüketicilerim kolaylıkla ulaşabildiği bir ürün haline gelmiştir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.