Dola Karadut Özü 640 g 2 Adet Glutensiz, Soğuk Pres, Şeker İlavesiz
Dola Karadut Özü 640 g Glutensiz, Soğuk Pres, Şeker İlavesiz
Karadut (Morus nigra) dutgiller familyasından bir ağac ve bu ağacın meyvesidir. Karadut olgunlaştığında koyu mor-siyah renkte aromatik, sulu bir meyvedir. Tat olarak ekşi ve tatlı çeşidi bulunmaktadır.
Karaduttan elde edilen ürünler eczacılık alanında çeşitli ilaçlara renk ya da aroma vermek için kullanılmaktadır.
Anadolu’nun eşsiz lezzetlerinden Kara Dut meyvelerinin özenle seçilmesi ile geleneksel tadı, yoğunluğu, doğallığı ve zengin içeriği korunarak ürettiğimiz bir üründür.
Dola Karadut özü, karadut meyvelerinden soğuk infüzyon yöntemiyle; buharlı vakum altında, yüksek ısıya maruz kalmadan doğal yapısı korunarak el değmeden üretilmektedir. Bal kıvamında yoğunluğu olan meyvenin saf doğal halidir.
Ülkemizde yetişen karadutlar daha çok tatlı karadut çeşididir. Doğal meyve özlerinde meyvelerin yetişme koşulları, toprağın yapısı vb. doğal nedenlerle lezzet ve aromalarında küçük değişimler hissedilebilir. Dola Karadut Özü hafif ekşimsi bir tada sahiptir.
Dola Karadut Özü; doğal, organik, glutensiz, vegan beslenmede tercih edilen özel bir üründür.
*Katkı, koruyucu, kıvam artırıcı, renklendirici, glikoz, içermez.
*Soğuk pres (infüzyon) yöntemi ile üretilir.
*Vegan beslenme için uygundur.
*Glutensiz sertifikalıdır.
*Çölyak hastalarının kullanımı için uygundur.
*İlave şeker içermez, tadı meyvenin doğal tadından gelir.
İçindekiler ; Karadut
Kullanım Şekli : Dola Karadut özü, nefis tadı ile kahvaltıda ekmeğe sürerek ya da direk kaşıkla tüketilir.
Karadut Özü : Dut meyvesinin vakumlanması yöntemi ile koyulaştırılması sonucu elde edilir. Glikoz, koruyucu, kıvam arttırıcı vb katkı maddesi içermez.
Saklama Koşulları : Rutubetsiz, güneş görmeyen ortamda ağzı kapalı olarak muhafaza edilmesi önerilir.
Raf Ömrü : 2 yıldır.
ENEJİ ve BESİN ÖĞELERİ (100g’da) | |
Kalori (Kcal/Kj) |
302 |
Karbonhidrat (g) |
71 |
Protein (g) |
4,3 |
Diyet Lifi (g) |
0,4 |