Dola Hurma Özü 640 g Glutensiz, Soğuk Pres, Şeker İlavesiz.
Hurma (Phoenix dactylifera) palmiyegiller familyasından ılıman, tropikal veya çöl ikliminde yetişen bir palmiye türü ve bu ağacın tek çekirdekli tatlı meyvesidir.
Anavatanın Mısır ile Mezopotamya arasında bir bölge olduğu tahmin edilmektedir.
Hurma, Ortadoğu bölgesinde yaşayan insanların tükettikleri temel gıdalarından birisidir. Diyet lifi, çeşitli vitamin ve minerallerce zengin bir meyve olan hurmanın besleyici değeri çok yüksektir.
Dola Hurma Özü, özenle seçilen hurma meyvelerinden geleneksel tadı, yoğunluğu, doğallığı ve zengin içeriği korunarak el değmeden üretilmektedir.
Dola Andız Özü, meyvelerin soğuk infüzyon (soğuk pres) yöntemiyle; buharlı vakum altında, yüksek ısıya maruz kalmadan üretilir. Bal kıvamında yoğunluğu olan meyvenin saf doğal halidir.
Dola Hurma Özü; doğal, organik, glutensiz, vegan beslenmede tercih edilen özel bir üründür.
*Katkı, koruyucu, kıvam artırıcı, renklendirici, glikoz, içermez.
*Soğuk pres(infüzyon) yöntemi ile üretilir.
*Vegan beslenme için uygundur.
*Glutensiz sertifikalıdır.
*Çölyak hastalarının kullanımı için uygundur.
*İlave şeker içermez, tadı meyvenin doğal tadından gelir.
İçindekiler ; Hurma
Kullanım Şekli : Kahvaltılarda veya kaşık ile tüketilebilir.
Hurma Özü : Hurma meyvesinin vakumlanması yöntemi ile koyulaştırılması sonucu elde edilir.
Saklama Koşulları : Rutubetsiz, güneş görmeyen ortamda ağzı kapalı olarak muhafaza edilmesi önerilir.
Raf Ömrü : 2 yıldır.
ENEJİ ve BESİN ÖĞELERİ (100g’da) | |
Kalori (Kcal/Kj) |
280 |
Yağ (g) |
0 |
Karbonhidrat (g) |
70 |
Protein (g) |
0 |
Diyet Lifi (g) |
0,7 |