180,00 TL
-
Dola Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu 1 kg
-
Karabuğday (Fagopyrum esculentum), kuzukulağıgiller familyasına mensup bir bitki türüdür. Rusya ve orta Avrupa da daha yaygın kullanılır. Ülkemizde her geçen gün ekimi artmaktadır. Pilavlık ve un olarak kullanımı mevcuttur. Karabuğday protein ve lif bakımından zengin bir değere sahiptir.
-
Dola Karabuğday Unu; doğal, organik ve sağlıklı beslenme de tercih edilen önemli ürünler arasındadır. Çoğunlukla ekşi mayalı ekmek yapımında en çok tercih edilen ürünlerimizdendir.
-
Dola Çiğ Karabuğday Unu, çiğ karabuğdaydan özel taş değirmenlerde öğütülen %100 doğal, katkısız, saf undur.
-
Dola Çiğ Karabuğday Unu üretim tekniğinde; çiğ karabuğday öğütülerek ince ipek elekte elenmekte, kabuk-posa kısmı ayrılarak daha açık renkte çok amaçlı kullanılabilen ipeksi dokusu olan saf çiğ karabuğday unu elde edilmektedir. Bu üretim tekniği ile daha açık-kremsi bir renk elde edilmektedir.
-
Katkı, koruyucu içermez.
-
Çölyak hastalarının kullanımı için uygundur.
-
Glutensiz Un’lar sadece glutensiz üretim yapılan taş değirmenlerde işlem görmektedir. Gluten içermez.
-
İçindekiler Çiğ Karabuğday Unu
-
Enerji ve Besin Öğeleri 100 G’da Enerji ( Kcal/kj) 367/1534, Yağ(g) 0,04, Protein(g) 11,2, K.hidrat (g) 70,7
-
Dikkat Güneşten uzak, serin, kuru ve kokusuz ortamda muhafaza ediniz.
-
Türk Gıda Kodeksine uygundur. Menşei Türkiye
ENEJİ ve BESİN ÖĞELERİ (100g’da) | |
Enerji (Kcal/Kj) |
367/1534 |
Yağ (g) |
0,04 |
K.hidrat (g) |
70,7 |
Protein (g) |
11,2 |
Tuz (g) |
0 |
Deneyiniz
Tam buğday unuyla karıştırarak kullandım. Ekmek yapıyorum
G... E... | 06/06/2024