Kategoriler

Karabuğday Tarif Önerileri

07-10-2020 01:44
Karabuğday Tarif Önerileri

Karabuğday Tarif Önerileri

Sebzeli Karabuğday Pilavı

Malzemeler

100 gram mantar, 1 adet orta boy havuç, 2 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı karabuğday, 2 su bardağı su,1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

Yapılış

  1. Karabuğdayları bir süzgecin üzerine alın iyice yıkayın. Ardından süzdürmek için kenara alın.
  2. Bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı tereyağını alın. Üzerine süzdürülmüş karabuğdayları koyun ve birkaç dakika kadar kavurun.
  3. Üzerine tuz, karabiber ve su ilave edin. Suyunu çekip, karabuğdaylar yumuşayana kadar pişirin.
  4. İyice piştiğinde ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
  5. Havucu küpler halinde doğrayın.
  6. Mantarları da ince ince dilimleyin. Sarımsakları ezin.
  7. Bir tavanın içerisine 1 yemek kaşığı kadar tereyağını koyun ve üzerine havuç ve sarımsakları ekleyerek sotelemeye başlayın.
  8. Ardından üzerine mantarları alın. Havuç yumuşayıp, tüm sebzeler iyice piştiğinde ocaktan alın.
  9. Karabuğdayların üzerine sebzeleri ekleyin. İyice karıştırıp servis edin


Karabuğday Salatası

Malzemeler

1 su bardağı karabuğday, 2 adet büyük boy yumurta sarısı, 2 adet orta boy domates, 1 demet dereotu, 1 dal taze soğan, 1 yaprak fesleğen yaprağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılış

  1. Karabuğdayları yıkayıp suda 15 dakika kadar haşlayıp süzüyoruz.
  2. Bir kaba alıp domatesleri küp küp doğrayarak üzerine ekliyoruz.
  3. Haşlanmış yumurta sarılarını da elimizle ufalayarak üzerine ekliyoruz.
  4. Yeşillikleri iyice yıkayıp, tuz ve karabiberini ekledikten sonra üzerine zeytin yağı gezdirip karıştırıyoruz.


Karabuğday Patlağı

Malzemeler

1 su bardağı karabuğday

Yapılış

  1. 1 su bardağı karabuğdayı tavaya koyun. Önce harlı ateşte karıştırarak kavurun.
  2. Çıtır çıtır sesleri duymaya başladıktan sonra altını kısın.
  3. Bütün karabuğdaylarınızın beyaz beyaz minik patlaklarını görene kadar karıştırmayı hiç bırakmadan işleme devam edin.
  4. Yakmamaya dikkat edin. Karabuğdaylarınızın patladığına emin olduktan sonra bir tepsiye aktarın ve tepsiyi sallayarak karabuğdayları yayın ve soğutun.

Glutensiz Vegan Karabuğday Ekmeği

Malzemeler

2,5 su bardağı çiğ karabuğday, 1 su bardağısu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı chia tohumu(veya keten tohumu)

Yapılış

  1. Karabuğdayı bolca olacak şekilde 14 saat suda bekletin. Daha sonra karabuğdayı süzüp biraz yıkayın ve 1 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile çok hafifçe 1-2 tur blender'dan geçirin.
  2. Harcı bir kaba alıp üstünü örtüp 24 saat oda sıcaklığında bekletin. Sonrasında zeytinyağını ve dilediğiniz tohumları ekleyip yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 65 dakika alt üst ayarda pişirin.
  4. Çıkardıktan 5 dakika sonra kaptan alıp tel üzerinde soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra dilimleyip ister buzdolabında, uzun ömürlü olsun isterseniz buzlukta muhafaza edin. Buzluktan çıkartıp kızartıp tüketebilirsiniz.


Karabuğday Unlu Poğaça

Hamuru için:

1 su bardağı karabuğday unu, 4 gram karnıyarık otu(2 yemek kaşığı), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı susam(karışık susam, keten tohumu, ay ve kabak çekirdeği veya bunlardan biri), 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı kekik

İç harcı için: 1 adet haşlanmış patates, 1-2 dal doğranmış maydanoz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılış

1. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.

2. Hamuru güzelce yoğurun.

3. İçi için haşladığınız patatesi, küçük doğranmış maydanoz, kırmızıtoz biber, karabiber, tuz ile püre haline getirin.

4. Hamurdan küçük parçalar koparıp düz bir şekilde açın. Patates harcından ve rendelenmiş peynirden koyun. kapatın ve top şeklinde yuvarlayın.

5.Üzerine su veya zeytinyağı sürün ve karışık tohumlardan (susam veya çörek otu vs) serpin.

6.180derece önceden ısınmış fırında 20dakika pişirin.


Karabuğday Unlu Krep

Malzemeler

1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 çay bardağı süt, 1,5 su bardağı karabuğday unu, 3 yemek kaşığı mısır unu, 1 çay kaşığı tuz

Yapılış

  1. Derin bir kabın içine yumurtayı kırın. İyice çırpın.
  2. Ardından üzerine süt ve zeytinyağını ilave ederek tekrar çırpın.
  3. Karabuğday unu ve mısır ununu ekleyerek çok iyice karışana kadar çırpın.
  4. Üzerine streç filme kapatarak buzdolabında dinlendirin.
  5. Dinlendikten sonra bir tavayı hafifçe yağlayın.
  6. Krepleri ince bir şekilde yayarak arkalı önlü pişirin.


Karabuğday Tabanlı Cheesecake

Malzemeler

Peynir dolgusu için: 250 gram tuzsuz kahvaltılık lor peyniri, 500 gram krem peynir, 200 ml.hindistan cevizi sütü (ya da süt kreması), 3 adet yumurta, 100 gram bal (arzuya göre az ya da çok), 1 çay kaşığı vanilya özütü, 1/2 su bardağı portakal kabuğu ve çikolata parçaları (arzuya gore)

Tabanı için: 250 gram karabuğday, 250 gram yulaf ezmesi, 2 tatlı kaşığı tarçın, 5 yemek kaşığı pekmez

Yapılış

  1. Karabuğdayı yıkayıp derin bir kaba alın. Yulaf ezmesi ve 1 tatlı kaşığı tarçın ile karıştırın ve sıcak suyu, üzerini örtüp yaklaşık iki parmak kalınlığında yukarı çıkacak kadar ilave edin. Kabın ağzını kapatıp dinlenmeye bırakın.
  2. Şişip yumuşamış karabuğday ve yulaflı karışımı tencereye alıp tarçın ve pekmezi ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirin.
  3. Ocağın üzerinden alıp karıştırarak ılıttığınız karabuğday karışımını tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız kek kalıbına spatula yardımıyla döşeyin. Hazırladığınız tabanı, önceden 175 derece fanlı ayarda ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin.
  4. Peynir dolgusu için; peynir çeşitleri ve Hindistan cevizi sütünü ve balı pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikser ile çırpın.
  5. Yumurtaları teker teker ilave edip vanilya özütünü de ekleyin ve çırpın. Portakal kabuğu ve çikolata parçalarını katıp kabaca karıştırın.
  6. Peynir dolgusunu fırınlayıp ılıttığınız karabuğdaylı tabanın üzerine dökün ve önceden 160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 65-70 dakika pişirin.
  7. Yaklaşık bir saat sonunda fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda dinlendirmeye devam edin. Sonra buzdolabına kaldırın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.