Soya fasulyesinin kabuğu ve yağı alındıktan sonra yüksek protein içeren soya ununa bir dizi özel işlem uygulanarak, basınç ve sıcaklık altında sıkıştırılıp bitkisel et dokusu kazandırılması ile elde edilen doğal ve katkısız bitkisel bir üründür.
Soya, baklagiller familyasından Doğu Asya kökenli bir bitkidir. Yenilebilir fasulyesi için yetiştirilir. Soya pek çok kullanım alanına sahiptir. Ekildiği alan başına protein bakımından en verimli bitkilerden biri olduğu ve besin değeri bakımından zengin olduğu için tercih edilir.
Bilimsel araştırmalar soyanın hayvansal besin kaynaklarına alternatif olabileceğini ve aynı protein kalitesine sahip olduklarını bildirmektedir.
Soya et proteini yerine geçebilir, Protein yapısı et, yumurta ve süt ile benzerlik gösterir.
İçindekiler : Soya Fasulyesi, su, soya unu
Gluten içermez.
Vegan beslenmeye uygundur.
Yüksek protein kaynağıdır.
Saklama Koşulları Rutubetsiz güneş almayan serin bir yerde, mümkünse bez torbada saklayınız.
Menşei Türkiye
Enerji ve Besin Öğeleri 100 G’da Enerji ( Kcal) 330 - Yağ (g) 1,0 – Doymuş Yağ (g) 0,1- Lif (g) 14,0 - Karbonhidrat (g) 36,0 – Şeker (g) 0 - Protein (g) 51 – Tuz 0