Kategoriler

Siyez Ekmeği Evde Nasıl Yapılır?

18-10-2020 12:03
Siyez Ekmeği Evde Nasıl Yapılır?

SİYEZ EKMEĞİ FAYDALARI NELERDİR?

Kastamonu yöresinin vazgeçilmezi Siyez Unu ‘nu almak için artık Kastamonu’ya gitmenize gerek yok. Türkiye’deki pazarın ihtiyaçlarını Karşıyayan DOLA GIDA Türkiye’nin en büyük Siyez Unu Üreticilerindendir. Atalarımız’dan miras kalan Siyez Unu’nu Türkiye piyasasında hızla satışa başlayan dolagida en uygun fiyat avantajları ile siyez unu satışı gerçekleştirmektedir.

Kastamonu yöresinin vazgeçilmezi siyez unu beyaz un ile karıştırılarak ( yarı yarıya ) daha lezzetli tarifler elde edebilirsiniz. Biri büyük ekmek diğeri ise bazlama tipinde yahu lavaş tipi siyez unlu ekmek çeşitleri yapabilirsiniz.

SİYEZ EKMEĞİNDE HANGİ VİTAMİN VE MİNERALLER VARDIR?

Genetik yapısı bozulmadığından insan sağlığına faydalı siyez buğdayı unundan yapılan ekmek’in besin değeri bakımından zengin bir ekmek tipidir. Sağlığınıza faydası olan siyez unu glüten oranı diğer buğday çeşitlerinden daha azdır. Kalsiyum, Tiamin(b1), Riboflavib( b2), Niacin(b3), demir, folat, pantotenik asit, fosfor, folik asit, magnezyum, çinko, bakır, selenyum, mangan ile A,C,D,E,K, B6 ve B12 vitaminleri bakımından zengin olan siyez buğdayından üretilen siyez unu günümüzde en çok tercih edilen ekmekler arasında yerini almaya başlamıştır.

Yüksek oranda antioksidan içeren siyez ekmeği hücreleri serbest radikallere karşı korumaya yardımcıdır. 100 gr ağırlığındaki siyez ekmeği ortalama 4 gr yağ içerir. Siyez ekmeğinin glisemik indeks oranı düşüktür. Sindirimi uzun sürer. Folik asit bakımından zengindir. Emziren anneler, çocuklar ve hamilelerin tüketmesi tavsiye edilir. B vitamini açısından zengin olan siyez ununu sofralarımızdan ihmal etmemenizi öneriyoruz.

 

SİYEZ EKMEĞİ NASIL YAPILIR

 

Malzemeler:

  • 500 gram siyez unu ( dolagida.com.tr ‘den alabilirsiniz)
  • 1 paket (yaklaşık 90 gram) ekşi maya
  • 1 tatlı kaşığı Himalaya Tuzu ( dolagida’dan alabilirsiniz)
  • 300 ml (1,5 su bardağı) ılık su
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

 

 

 

SİYEZ EKMEĞİ YAPILIŞI

  • Öncelikle unu eleyerek genişçe bir kaba alın.
  • Daha sonra maya ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Ardından su ve zeytinyağını da ekleyerek mikserin hamur karıştırıcı ucu veya elinle cıvık kıvamlı hamuru karıştırın.
  • Hamur ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru bir bez ile örterek 2-3 saat mayalanması için beklet. Mayalanan hamura şeklini verip yağlı kağıt serdiğin fırın tepsisine alın
  • Üzerine bıçak ile bir kaç yerinden çizikler atın.
  • Tekrar bez ile örterek 30 dk kadar bekletmeye alın.
  • Son olarak 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırınde 40-45 dk pişirin ve soğumasını bekleyin.
  • Siyez Ekmeğiniz Hazır. Afiyet Olsun.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.