Kategoriler

Siyez Bulguru Pilavı Nasıl Yapılır?

09-10-2020 00:07
Siyez Bulguru Pilavı Nasıl Yapılır?

Siyez Bulguru Pilavı Tarifi

Siyez Bulguru Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı siyez bulguru(https://www.dolagida.com.tr/urun/natural-siyez-bulguru-750-gr)
  • 2 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 su bardağıdomates suyu
  • 1 su bardağı su ,1/2 çay kaşığı tuz

Siyez Bulguru Yapılış

  1. Siyez bulgurunu bir tencereye alın, üzerine iki su bardağı kaynar su ekleyin ve 15 dakika beklettikten sonra suyunu süzün.
  2. Pilavı pişireceğiniz tencereye zeytinyağı, toz zerdeçal ve kırmızı biberi koyun, orta ateşte yağı kızdırın. Doğranmış sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun.
  3. Süzülmüş bulguru tencereye alın, 1-2 dakika kadar aralarda karıştırarak kavurun.
  4. Tencereye domates suyu akıtın. Pilavın tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika civarında pişirin.
  5. Pilav suyunu çektikten sonra ocağı kapatın ve en az 15 dakika bekledikten sonra servis yapın.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.