Kategoriler

Karabuğday Nedir?

07-10-2020 01:41
Karabuğday Nedir?

Karabuğday Nedir?

Adında buğday kelimesi geçse de, aslında karabuğday bir buğday çeşidi değildir. Karabuğday, Greçka olarak adlandırılan ufak bir bitkinin tohumlarıdır. Karabuğday, karabuğday unu çölyak hastaları, glutensiz beslenenler, veganlar ve vejetaryenler için de iyi bir seçenek.

Karabuğday Besin Değeri (100gr. Baz alınmıştır)

Kalori

343kcal

Karbonhidrat

71.5g

Lif

10.0g

Protein

13.3g

Yağ

3.4g

Kolesterol

0.0mg

A Vitamini

0.0IU

C Vitamini

0.0mg

Potasyum

460.0mg

Kalsiyum

18.0mg

Demir

2.2mg

Karabuğday Faydaları

1.Kalp Sağlığını Korur

Kolestrol oranını düşürerek ve kan basıncını dengeleyerek kalp damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.

​2.Alzheimer Tedavisinde Kullanılabilir

Karabuğday, barındırdığı antioksidanlar sayesinde, beyin fonksiyonlarını destekliyor, Alzheimer riskini azaltıyor veya tedavisine katkı sağlıyor.

3.Sindirim Sistemi İçin Faydalı

Karabuğdayın, içerdiği proteinlerle sindirim sağlığını desteklediği uzmanlar tarafından kanıtladı. Aynı zamanda lifli yapısı sayesinde sindirimin hızlanmasını sağlıyor.

4. Kilo vermeye yardımcı

Karabuğday düşük yağ oranıyla bilinir. İçerisinde bulunan yüksek lif sayesinde ve içindeki kompleks karbonhidratlar kan dolaşımında yavaş yavaş emildiğinden , uzun süreli ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olmasına ve uzun süre tok hissetmenize olanak sağlıyor.

5.Glutensiz

Karabuğday çölyak hastaları ve glutensiz beslenenler için oldukça uygun bir besin. Ayrıca gluten içeren tahılları, karabuğdayla değiştirerek şişkinlik, kabız ve ishal gibi sorunlardan da kurtulabilirsiniz.

6. Yüksek tansiyonu düşürmede etkili

İçerisindeki potasyum oranı oldukça yüksek olan karabuğday tansiyonu dengeler.

7. Kansızlığa karşı faydalı

Magnezyum, demir, fosfor ve potasyum yönünden çok zengin olan karabuğday, kansızlığa da iyi gelir.

9. Cilt ve saça faydalı

Karabuğdayın içerisinde bulunan B1, B3, B5 VE B9 vitaminleri sayesinde sağlıklı bir cilt ve güçlü saçların oluşmasını sağlar. İçindeki rutin maddesi sayesinde kırışıkları önler . Karabuğday, keratin üretimi için gerekli amino asitleri içerdiğinden saç ve tırnakların sağlıklı, kolay uzamasına yardımcı olur.

Karabuğday Zararları

Bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olmasının yanı sıra, karabuğdayın ölçülü tüketildiğinde bilinen herhangi bir olumsuz etkisi yoktur.

.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.