26,90 TL
-
Kullanım Önerileri Hazırlanışı; Sinangil tahıl ekmek unu, maya ve su bir kaba boşaltılır. Mikserin hamur yoğurma aparatı veye elle kuvvetlice 10 dk püzüsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur. Elde edilen hamur hafif nemli bir bezle örtülerek sıcak bir yerde 10-20 dk kabarmaya bırakılır. Şekil ve pişirme; Büyük ekmek yapmak için kabaran hamur iki eşit parçaya, küçük ekmekler için hamur 10 eşi parçaya bölünür ve unlanmış bir zeminde istenilen ekmek şekli verilir. Yağlanmış pişirme kabına veya tepsisine yerleştirilir. Üstü hafif nemli bir bez ile örtülerek sıcak bir yerde 40-50 dk(hamur iki kat büyüklüğüne ulaşana kadar)kabarmaya bırakılır. Kabaran hamurun üzeri, bir fırça yardımı ile ıslatılarak pişirimeye hazır hale getirilir ve önceden ısıtılmış fırına sürülür.
-
Pişirme; Büyük ekmekler; 200-220 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika, Küçük ekmekler;220-230 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakikada pişirilir.
-
Net Miktar (g/ml) 500
-
Menşei TÜRKİYE
-
İçindekiler: Buğday unu(%64) Çavdar unu(%11) Tam buğday unu (%64) Mısır unu(%8) Kavrulmuş malt unu, Ayçekirdeği içi(%7) Susam(%2,5) Keten tohumu(%1) Haşhaş tohumu(%1) Tuz Askorbik asit (antioksidan)
-
Alerjen Bildirimi: Gluten ve susam içerir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!